Naturtak - Sedum-urt-gress

Sedum-urt-gress-matter består av en en blandet vegetasjon av sedum, tørketålende blomster og gress. Vegetasjonen har generelt et mer viltvoksende uttrykk enn det mer urbane og trimmede sedumtaket. Både vegetasjon og oppbygning er høyere, og derfor også tyngre enn oppbygning med Mose-sedum, men betydelig lavere  og lettere enn et tradisjonelt torvtak. 

Sedum-urt-gress tilbakeholder mer regnvann enn rene sedummatter, og det oppnåes en større fordrøyning av vann til avløpssystemet. Forholdet mellem urter og gress varierer over tid og avhenger av lokalklima, vær, takhelling og tykkelsen på jordlaget

Den ferdigproduserte matten er basert på en struktur av fiberduk med et integrert løkkenett av nylon i system Xeroflor®.

Urter, - f. eks.:
-presetkrage, sand- og engnellik, blåklokke, gulmaure, ryllik, aksveronika og hårsveve.

Gress, - f. eks.:  

-fåresvingel, fjellrapp, sandskjegg og bergrapp.

Oppbygning:

Taghelling 0-5°: Vekt (vannmettet) 130 kg/m², byggehøyde 120 mm

naturtak1. Sedum-urt-gressmatte
2. Veg Tech takjord
3. Grodan - vannmagasin
4. Nophadrain 220 -drenerande
5. WSB- rotbeskyttelse


Taghelling 5-14°: Vekt (vannmettet) 130 kg/m², byggehøyde 110 mm

engstak1. Sedum-urt-gressmatte
2. Veg Tech takjord
3. Grodan - vannmagasin
4. WSB- rotbeskyttelse

Sedum-ört-grästak
Sedum-urt-gresstak, høsten 2014

Produkter som inngår i oppbygningen:

Sedum-urt-gressmatteNophadrain ND 220, Grodan vannholende lag, WSB 80 rotsperrefolie, Takjord, Kantlist, FotplateTakgjødsel, Hasopor, Takslukbeskytter, Dryppvanning 


 
 
 
 
 
 
Till toppen

Kreativa gröna lösningar sedan 1987

I 30 år har vi hjulpet kundene våre med å skape grønnere, penere og mer naturlike omgivelser i grønne, framtidsrettede byer. Vi har produsert og utviklet ulike vegetasjonssystemer og er i dag ledende leverandør til utbyggere, eiendomsbesittere og offentlig sektor. Vi leverer et bredt sortiment av høykvalitets vegetasjonsprodukter for bl.a. grønne tak og fasader, grønne gårdsrom og vannrensing til kunder i hele Norden.