Kokosnett

Ved planting i skråninger gir et organisk erosjonsbeskyttelsesnett god beskyttelse mot rennende vann og vinderosjon inntil vegetasjonen er fult etablert.
Kokosnät i Motala

Frøsåing

I tilfelle hvor erosjonspåvirkningen er moderat og helningen på skråningen begrenset er frøsåing i kombinasjon med et organisk erosjonsbeskyttelsesnett en effektiv måte å f.eks.? beskytte en utsatt skråning. 

Nettet skaper også et bedre mikroklima og beskytter frøene mot uttørking i etableringsfasen. At nettet er laget i et organisk materiale innnebærer at det med tiden vil brytes ned. Hvor lang tid det tar før nettet mister sin erosjonsbeskyttende funksjon avhenger av materialet (kokos, jute, halm eller miscanthus / elefantgress), samt i hvilket miljø det brukes. Når nettet er nedbrutt er vegetasjonssjiktet derimot ?fullt utviklet og danner selv en effektiv erosjonsbeskyttelse med sitt tette rotsystem.

Frøblandinger
6712 – Hurtigetablert mot erosjon

6703 - Eng for tørr, mager og kalkrik jord

6704 - Eng for tørr, mager og kalkfattig jord

Kokosnett for utplanting

Ved planting i skråninger gir et organisk erosjonsbeskyttelsesnett en god beskyttelse mot rennende vann og vinderosjon inntil vegetasjonen er fult etablert.
Mindre planter, som for eksempel pluggplanter, kan plantes direkte gjennom maskene i nettet. For større planter skjæres et hull der planten skal plasseres. Kokosnettet beskytter planten mot uttørking den første tiden etter planting. Det organiske nettet brytes etterhvert ned og erosjonsbeskyttelsen består da kun av vegetasjonen med sitt rotsystem.

Produktfakta

Mål:                 Vekt:           Bruk:
2 x 50 meter   400 g/m²      for noe erosjonsutsatte områder
2 x 50 meter   700 g/m²      for kraftigere erosjonsbeskyttelse i skråninger og for strender med lav erosjonsbelastning 
Levereres i ruller. Andre typer kokosnett kan skaffes på bestilling.


 
 
Till toppen

Kreativa gröna lösningar sedan 1987

I 30 år har vi hjulpet kundene våre med å skape grønnere, penere og mer naturlike omgivelser i grønne, framtidsrettede byer. Vi har produsert og utviklet ulike vegetasjonssystemer og er i dag ledende leverandør til utbyggere, eiendomsbesittere og offentlig sektor. Vi leverer et bredt sortiment av høykvalitets vegetasjonsprodukter for bl.a. grønne tak og fasader, grønne gårdsrom og vannrensing til kunder i hele Norden.