Strandruller

Rasktetablerte strandruller

Strandrullen er en prefabrikert vekstrull med ulike blandinger vannvegetasjon ferdig til etablering i forskjellige typer vannmiljø. Vekstene er kultivert i en tett sammenvevd rull av kokosfiber. Ved levering er vegetasjonen i god vekst og rotsystemet veletablert i kokosrullen. De vel etablerte plantene gjør, sammen med den sterke, armerte kokosrullen, at strandrullen kan etableres selv i miljøer utsatt for bølger eller rennende vann.
Strandrullene inneholder ikke jord, - vegetasjonen vokser direkte i kokosfiberen, og man unngår løs jord som kan tilføre unødvendig næring til vannet. Formatet gjør at strandrullen kan være lettere å plassere enn strandmatter, spesielt langs ?bratte strender. Det er også vanlig at strandmatter ?kombineres med strandruller ?der stranden er sterkt påvirket av bølgeerosjon.

Strandrulle
Erosjonsbeskyttelse, Norra kirkegården, Visby, Sverige

 

Forankringsfester av tre? 

Mange bruksområder

Den rullformede stammen gjør at strandrullen fungerer som en effektiv beskyttelse i sterkt erosjonsutsatte strandpartier. Det hendige formatet gjør den også populær som kantvegetasjon i for eksempel park- og hagedammer.


 
 
 
 
Till toppen

Kreativa gröna lösningar sedan 1987

I 30 år har vi hjulpet kundene våre med å skape grønnere, penere og mer naturlike omgivelser i grønne, framtidsrettede byer. Vi har produsert og utviklet ulike vegetasjonssystemer og er i dag ledende leverandør til utbyggere, eiendomsbesittere og offentlig sektor. Vi leverer et bredt sortiment av høykvalitets vegetasjonsprodukter for bl.a. grønne tak og fasader, grønne gårdsrom og vannrensing til kunder i hele Norden.